Bouwkundige keuring Simpelveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Simpelveld laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Simpelveld.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Simpelveld bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de gevel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Simpelveld laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Simpelveld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Simpelveld

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Simpelveld en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om het woonhuis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €285 en €435. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Simpelveld.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement88 m2285 – €305
Rijwoning103 m2€345 – €390
Hoekpand149 m2€410 – €445
Twee onder één kap175 m2€450 – €490
Vrijstaand194 m2€525 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Simpelveld die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals en Gulpen-Wittem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-simpelveld-6369

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Simpelveld onderzoekt een onafhankelijk specialist de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Simpelveld). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Simpelveld wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Baneheide
 • Bouwkundige keuring Bocholtz
 • Plaats een reactie