Bouwkundige keuring Voerendaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Voerendaal laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Voerendaal.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Voerendaal inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Voerendaal afspreken

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Voerendaal.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Voerendaal

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Voerendaal (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De expert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €310 en €490. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Voerendaal.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning96 m2€295 – €330
Rijwoning101 m2€345 – €385
Hoekhuis149 m2€415 – €450
Geschakelde woning158 m2€460 – €490
Vrijstaand200 m2€525 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Voerendaal die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-voerendaal-6367

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Voerendaal onderzoekt een neutrale specialist het huis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Voerendaal). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Voerendaal doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Ransdaal
 • Bouwkundige keuring Klimmen
 • Plaats een reactie