Bouwkundige keuring Meerkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Meerkerk laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de tarieven en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Meerkerk.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Meerkerk checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meerkerk plannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Dan krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Meerkerk.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Meerkerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Meerkerk (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €490. Het kostenplaatje hangt af van een aantal variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Meerkerk.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Studio80 m2€285 – €325
Tussenwoning105 m2€360 – €390
Kopwoning133 m2€420 – €445
Geschakelde woning153 m2€470 – €490
Landhuis178 m2€510 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meerkerk die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Lexmond, Noordeloos, Hoornaar, Vuren en Dalem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meerkerk-4231

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Meerkerk analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Handig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Meerkerk). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Vijfheerenlanden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie