Bouwkundige keuring Heerlen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heerlen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Heerlen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Heerlen controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heerlen inplannen

Op korte termijn meer info over de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Heerlen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Heerlen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Heerlen (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €450. De prijs hangt af van een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Heerlen.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning97 m2275 – €310
Tussenwoning115 m2€360 – €385
Kopwoning147 m2€410 – €445
Geschakelde woning159 m2€470 – €485
Landhuis180 m2€530 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heerlen die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen en Valkenburg aan de Geul.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heerlen-6416

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Heerlen onderzoekt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Belangrijk, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Heerlen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Heerlen loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Hoensbroek
 • Plaats een reactie