Bouwkundige keuring Den Ilp

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Den Ilp laten doen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Den Ilp.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Den Ilp controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Ilp plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook weet je welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Den Ilp.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Den Ilp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Den Ilp (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens staat in het document een tariefoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €340 en €400. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Den Ilp.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Studio92 m2295 – €325
Rijwoning100 m2€340 – €365
Hoekwoning148 m2€425 – €440
Twee onder één kap174 m2€470 – €490
Villa200 m2€505 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Ilp die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Schiphol-Rijk, Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht en Stitswerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-ilp-1127

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Den Ilp bekijkt een neutrale deskundige de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Den Ilp). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Landsmeer maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie