Bouwkundige keuring Ravenswaaij

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ravenswaaij regelen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ravenswaaij.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ravenswaaij analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ravenswaaij plannen

Heel snel een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ravenswaaij.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ravenswaaij

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ravenswaaij (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een indicatie van de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €285 en €455. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ravenswaaij.

Soort huisGrootteGeschatte tarieven
Studio88 m2285 – €305
Rijwoning122 m2€335 – €380
Hoekhuis143 m2€420 – €435
Twee onder één kap166 m2€455 – €480
Villa189 m2€530 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ravenswaaij die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Erichem, Asch, Beusichem, Zoelmond en Varik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ravenswaaij-4119

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Ravenswaaij bekijkt een neutrale deskundige het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ravenswaaij). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Buren loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie