Bouwkundige keuring Schipborg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Schipborg laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie bekijk je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Schipborg.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Schipborg controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schipborg plannen

Direct een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Schipborg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Schipborg

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Schipborg en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €275 en €420. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Schipborg.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Appartementje85 m2290 – €330
Rijwoning117 m2€335 – €390
Hoekhuis137 m2€420 – €450
Geschakelde woning168 m2€450 – €490
Villa183 m2€520 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schipborg die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Annen, Anloo, Gasteren, Anderen en Eexterzandvoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schipborg-9469

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Schipborg bekijkt een onpartijdige deskundige het verblijf. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Schipborg). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie