Bouwkundige keuring Buren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Buren laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bieden wij aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Buren.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Buren benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buren regelen

Behoefte aan meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en of er houtrot is. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Buren.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Buren

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Buren (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €340 en €495. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Buren.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning93 m2300 – €320
Rijwoning123 m2€360 – €370
Kopwoning144 m2€420 – €450
Geschakelde woning166 m2€450 – €505
Villa181 m2€505 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buren die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, Houten en Wijk bij Duurstede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buren-4117

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Buren checkt een neutrale ingenieur het huis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Buren). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Buren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Buurmalsen
 • Bouwkundige keuring Zoelmond
 • Bouwkundige keuring Beusichem
 • Bouwkundige keuring Asch
 • Bouwkundige keuring Erichem
 • Bouwkundige keuring Ravenswaaij
 • Bouwkundige keuring Zoelen
 • Bouwkundige keuring Maurik
 • Bouwkundige keuring Rijswijk
 • Bouwkundige keuring Eck en Wiel
 • Bouwkundige keuring Ingen
 • Bouwkundige keuring Ommeren
 • Bouwkundige keuring Lienden
 • Plaats een reactie