Bouwkundige keuring Varik

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Varik laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Varik.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Varik onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de riolering en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Varik plannen

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Varik.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Varik

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Varik (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €385. De prijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Varik.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Appartementje78 m2€285 – €315
Tussenwoning105 m2€335 – €365
Hoekwoning133 m2€400 – €450
Twee onder één kap157 m2€450 – €480
Landhuis185 m2€515 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Varik die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Heesselt, Zennewijnen, Ophemert, Echteld en IJzendoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-varik-4064

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Varik onderzoekt een objectieve ingenieur de woning. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Varik). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente West Betuwe doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie