Bouwkundige keuring Erichem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Erichem laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Erichem.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Erichem inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Erichem afspreken

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Erichem.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Erichem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Erichem en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een kostenoverzicht om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €275 en €430. De prijs bestaat uit allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Erichem.

Type woningGrootteGeschatte kosten
Studio89 m2290 – €325
Tussenwoning102 m2€345 – €375
Hoekwoning136 m2€400 – €450
Geschakelde woning171 m2€475 – €485
Vrijstaand179 m2€510 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Erichem die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Asch, Beusichem, Zoelmond, Varik en Heesselt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-erichem-4117

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Erichem checkt een objectieve expert het huis. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Erichem). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Buren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie