Bouwkundige keuring Zoelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zoelen regelen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zoelen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zoelen bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zoelen inplannen

Heb je belang bij meer info over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Zoelen.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zoelen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zoelen (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €270 en €460. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zoelen.

Type huis OppervlakteGeschatte prijs
Studio75 m2300 – €330
Tussenwoning120 m2€350 – €385
Hoekpand135 m2€410 – €435
Geschakelde woning150 m2€455 – €485
Herenhuis190 m2€510 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zoelen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Tull en ’t Waal, Schalkwijk, t Goy, Ossenwaard en Werkhoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zoelen-4011

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Zoelen analyseert een onafhankelijk expert het woonhuis. Handig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zoelen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Buren wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie