Bouwkundige keuring Schalkwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Schalkwijk uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Schalkwijk.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Schalkwijk checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schalkwijk plannen

Heel snel een indicatie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Schalkwijk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Schalkwijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Schalkwijk (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je hier een kostenberekening om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €305 en €400. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Schalkwijk.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Studio93 m2€295 – €320
Rijwoning109 m2€360 – €385
Hoekhuis131 m2€425 – €450
Geschakelde woning151 m2€475 – €480
Vrijstaand195 m2€515 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schalkwijk die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in t Goy, Ossenwaard, Werkhoven, Odijk en Driebergen-Rijsenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schalkwijk-3998

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Schalkwijk onderzoekt een neutrale specialist de woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Schalkwijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Houten loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie