Bouwkundige keuring Tull en ’t Waal

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tull en ’t Waal uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Tull en ’t Waal.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Tull en ’t Waal analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tull en ’t Waal regelen

Op korte termijn inzicht in de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tull en ’t Waal.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Tull en ’t Waal

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Tull en ’t Waal en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €425. De totale prijs is afhankelijk van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de tabel hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tull en ’t Waal.

Soort woningGrootteGeschatte prijzen
Appartement90 m2€285 – €325
Rijwoning115 m2€335 – €380
Hoekpand140 m2€400 – €430
2-onder-1 kap153 m2€465 – €505
Herenhuis199 m2€505 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tull en ’t Waal die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Schalkwijk, t Goy, Ossenwaard, Werkhoven en Odijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tull-en-t-waal-3999

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Tull en ’t Waal checkt een neutrale deskundige het woonhuis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant als je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Tull en ’t Waal). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Houten loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De expert kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie