Bouwkundige keuring t Goy

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in t Goy laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in t Goy.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in t Goy bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in t Goy plannen

Heb je belang bij een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de plafonds en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in t Goy.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in t Goy

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in t Goy (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €430. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in t Goy.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Flatwoning76 m2300 – €315
Tussenwoning114 m2€335 – €380
Kopwoning138 m2€410 – €445
2-onder-1 kap170 m2€470 – €500
Herenhuis181 m2€515 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in t Goy die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ossenwaard, Werkhoven, Odijk, Driebergen-Rijsenburg en Overberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-t-goy-3997

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in t Goy checkt een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in t Goy). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Houten loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie