Bouwkundige keuring Heesselt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heesselt laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Heesselt.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Heesselt benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het leidingwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heesselt uitvoeren

Wil je snel meer info over de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Heesselt.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Heesselt

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Heesselt (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €465. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Heesselt.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning100 m2300 – €310
Rijwoning117 m2€355 – €390
Kopwoning146 m2€415 – €435
2-onder-1 kap161 m2€470 – €480
Landhuis194 m2€530 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heesselt die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Zennewijnen, Ophemert, Echteld, IJzendoorn en Ochten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heesselt-4063

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Heesselt controleert een objectieve specialist het woonhuis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heesselt). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente West Betuwe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie