Bouwkundige keuring Oudemolen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Oudemolen laten doen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oudemolen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oudemolen checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het leidingwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudemolen inplannen

Heel snel een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en de staat van de isolatie. Hiermee kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oudemolen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oudemolen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oudemolen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een kostenoverzicht om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €270 en €435. De prijs wordt bepaald door meerdere facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oudemolen.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Studio75 m2290 – €305
Tussenwoning103 m2€340 – €370
Hoekpand149 m2€420 – €445
Twee onder één kap175 m2€460 – €500
Vrijstaand188 m2€505 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudemolen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Heijningen, Fijnaart, Klundert, Langeweg en Zevenbergschen Hoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudemolen-4796

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oudemolen controleert een neutrale specialist het woonhuis. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oudemolen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Moerdijk loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie