Bouwkundige keuring Waddinxveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Waddinxveen regelen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Waddinxveen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Waddinxveen onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de vloeren en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waddinxveen inplannen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Waddinxveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Waddinxveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Waddinxveen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €320 en €410. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Waddinxveen.

Type huis Aantal m2Prijsindicatie
Studio92 m2290 – €315
Rijwoning125 m2€345 – €370
Kopwoning132 m2€415 – €435
Geschakelde woning162 m2€460 – €505
Vrijstaand196 m2€530 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Waddinxveen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zoetermeer, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland en Delft.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waddinxveen-2742

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Waddinxveen analyseert een neutrale deskundige het gebouw. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Waddinxveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Waddinxveen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie