Bouwkundige keuring Zweeloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zweeloo regelen is heel erg verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zweeloo.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Zweeloo bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zweeloo afspreken

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Zweeloo.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zweeloo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Zweeloo en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €445. De totaalprijs hangt af van diverse punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zweeloo.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Appartementje98 m2295 – €330
Tussenwoning114 m2€350 – €365
Kopwoning138 m2€400 – €430
2-onder-1 kap173 m2€470 – €495
Vrijstaand197 m2€505 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zweeloo die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in De Kiel, Schoonoord, t Haantje, Noord-Sleen en Holsloot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zweeloo-7851

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Zweeloo controleert een onpartijdige specialist het gebouw. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Zweeloo). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie