Bouwkundige keuring Heeten

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Heeten laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Heeten.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Heeten onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heeten laten uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Dan kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Heeten.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Heeten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Heeten (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een kostenindicatie om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €375. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Heeten.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Studio97 m2285 – €330
Tussenwoning125 m2€345 – €385
Hoekpand144 m2€405 – €435
2-onder-1 kap151 m2€470 – €505
Herenhuis175 m2€510 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heeten die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Broekland, Mariënheem, Luttenberg, Oosterwolde en t Loo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heeten-8111

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Heeten onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heeten). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Raalte maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie