Bouwkundige keuring Ysbrechtum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Ysbrechtum uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ysbrechtum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ysbrechtum onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de vloeren en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ysbrechtum inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Zo kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Ysbrechtum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ysbrechtum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ysbrechtum (regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €485. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ysbrechtum.

Type huis GrootteGeschatte prijs
Etagewoning75 m2295 – €305
Tussenwoning120 m2€340 – €385
Hoekwoning129 m2€420 – €445
Twee onder één kap157 m2€475 – €485
Herenhuis196 m2€530 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ysbrechtum die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Tirns, Loënga, Scharnegoutum, Goënga en Gauw.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ysbrechtum-8633

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Ysbrechtum controleert een objectieve deskundige de potentiële woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ysbrechtum). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie