Bouwkundige keuring Gauw

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gauw laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Gauw.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Gauw bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gauw regelen

Direct meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Gauw.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Gauw

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Gauw (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €470. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Gauw.

Soort woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning86 m2275 – €305
Rijtjeshuis105 m2€355 – €380
Kopwoning143 m2€415 – €430
Geschakelde woning173 m2€475 – €495
Herenhuis179 m2€505 – €555
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gauw die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Offingawier, Oppenhuizen, Uitwellingerga, Jutrijp en Hommerts.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gauw-8627

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Gauw analyseert een neutrale specialist de woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Gauw). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie