Bouwkundige keuring Dalen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Dalen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Dalen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Dalen controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dalen afspreken

Wil je snel meer info over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Dalen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Dalen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Dalen (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €430. De totale prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het schema hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Dalen.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning99 m2€280 – €315
Tussenwoning101 m2€360 – €385
Hoekwoning142 m2€425 – €450
Twee onder één kap162 m2€450 – €490
Landhuis187 m2€520 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dalen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vinkenbuurt, Witharen, Stegeren, Beerze en Arriën.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dalen-7751

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Dalen controleert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Dalen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie