Bouwkundige keuring Baneheide

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Baneheide uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Baneheide.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Baneheide benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baneheide inplannen

Wil je snel meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Baneheide.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Baneheide

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Baneheide (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €385. De totaalprijs hangt af van verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Baneheide.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Appartementje86 m2290 – €315
Tussenwoning117 m2€345 – €390
Kopwoning127 m2€410 – €450
2-onder-1 kap175 m2€465 – €480
Villa190 m2€515 – €555
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Baneheide die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bocholtz, Klimmen, Walem, Hulsberg en Schimmert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baneheide-6353

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Baneheide bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Baneheide). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Simpelveld wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie