Bouwkundige keuring Zeijen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zeijen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Zeijen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zeijen benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de riolering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeijen afspreken

Direct inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zeijen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zeijen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zeijen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document tref je een samenvatting van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een tariefoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €485. De totale prijs is gebaseerd op allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zeijen.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Appartement92 m2300 – €320
Tussenwoning115 m2€335 – €380
Hoekhuis130 m2€425 – €440
2-onder-1 kap168 m2€455 – €480
Villa184 m2€505 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeijen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Zeijerveld, Zeijerveen, Ter Aard, Rhee en Taarlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeijen-9491

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Zeijen checkt een objectieve partij het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zeijen). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Tynaarlo doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie