Bouwkundige keuring Midsland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Midsland inplannen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Midsland.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Midsland inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midsland inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Midsland.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Midsland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Midsland en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je in het rapport een tariefoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €405. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Midsland.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning75 m2€295 – €305
Tussenwoning112 m2€360 – €390
Hoekpand128 m2€425 – €435
Twee onder één kap166 m2€450 – €485
Herenhuis183 m2€515 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Midsland die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Kinnum, Baaiduinen, Kaard, Hee en West-Terschelling.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midsland-8891

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Midsland analyseert een neutrale deskundige het woonhuis. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Midsland). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Terschelling wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie