Bouwkundige keuring Hoenzadriel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hoenzadriel inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website tref je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Hoenzadriel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Hoenzadriel benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoenzadriel plannen

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hoenzadriel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hoenzadriel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hoenzadriel en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €285 en €380. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hoenzadriel.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning90 m2€275 – €320
Tussenwoning122 m2€355 – €390
Hoekwoning131 m2€410 – €450
2-onder-1 kap150 m2€470 – €505
Vrijstaand181 m2€510 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoenzadriel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Kerkdriel, Hurwenen, Ammerzoden, Hedel en Bern.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoenzadriel-5333

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Hoenzadriel controleert een neutrale deskundige de woning. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hoenzadriel). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Maasdriel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie