Bouwkundige keuring Volendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Volendam laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Volendam.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Volendam checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Volendam inplannen

Heel snel een analyse van de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en of er houtrot is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Volendam.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Volendam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Volendam en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €410. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Volendam.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartement99 m2290 – €315
Tussenwoning115 m2€335 – €385
Hoekwoning133 m2€420 – €450
2-onder-1 kap158 m2€450 – €505
Landhuis184 m2€530 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Volendam die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Den Ilp, Schiphol-Rijk, Schiphol, Duivendrecht en Amsterdam-Duivendrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-volendam-1131

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Volendam checkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Volendam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Edam-Volendam maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie