Bouwkundige keuring Collendoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Collendoorn uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Collendoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Collendoorn checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Collendoorn plannen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en of er sprake is van lekkages. Zo achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Collendoorn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Collendoorn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Collendoorn (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €280 en €470. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Collendoorn.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio87 m2295 – €330
Rijtjeshuis110 m2€355 – €380
Hoekwoning137 m2€415 – €440
Twee onder één kap150 m2€460 – €480
Landhuis193 m2€520 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Collendoorn die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rheezerveen, Heemserveen, Diffelen, Rheeze en Hoogenweg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-collendoorn-7798

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Collendoorn analyseert een objectieve expert de woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Collendoorn). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Hardenberg loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie