Bouwkundige keuring Nieuw-Weerdinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Weerdinge uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website lees je meer actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw-Weerdinge.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nieuw-Weerdinge checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Weerdinge uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Nieuw-Weerdinge.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nieuw-Weerdinge

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuw-Weerdinge (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €440. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Weerdinge.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning79 m2285 – €315
Tussenwoning100 m2€350 – €375
Hoekpand127 m2€420 – €450
Geschakelde woning155 m2€460 – €485
Villa196 m2€520 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Weerdinge die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Collendoorn, Rheezerveen, Heemserveen, Diffelen en Rheeze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-weerdinge-7831

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Nieuw-Weerdinge bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuw-Weerdinge). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Emmen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie