Bouwkundige keuring Paesens

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Paesens regelen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bieden wij praktische info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Paesens.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Paesens onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de plafonds en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Paesens regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de staat van de CV-ketel. Ook achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Paesens.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Paesens

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Paesens (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €480. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Paesens.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning83 m2300 – €315
Tussenwoning102 m2€345 – €365
Hoekhuis143 m2€425 – €445
Geschakelde woning167 m2€460 – €480
Herenhuis178 m2€515 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Paesens die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Morra, Lioessens, Anjum, Engwierum en Ee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-paesens-9136

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Paesens controleert een objectieve deskundige het woonobject. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Paesens). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie