Bouwkundige keuring Milheeze

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Milheeze uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Milheeze.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Milheeze checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Milheeze regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Milheeze.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Milheeze

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Milheeze (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €405. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Milheeze.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje79 m2290 – €330
Rijwoning101 m2€355 – €385
Hoekhuis135 m2€410 – €450
2-onder-1 kap159 m2€455 – €505
Villa199 m2€530 – €540
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Milheeze die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Bakel, Helenaveen, Neerkant, Liessel en Vlierden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-milheeze-5763

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Milheeze onderzoekt een objectieve partij het gebouw. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Milheeze). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Gemert-Bakel loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie