Bouwkundige keuring Lettele

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Lettele uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Lettele.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lettele bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lettele uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Lettele.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Lettele

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lettele (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €405. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lettele.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Bovenwoning86 m2€275 – €315
Tussenwoning119 m2€360 – €365
Kopwoning134 m2€415 – €450
Twee onder één kap174 m2€475 – €495
Vrijstaand192 m2€530 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lettele die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Schalkhaar, Diepenveen, Colmschate, Empe en Nijbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lettele-7434

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Lettele checkt een objectieve ingenieur het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lettele). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Deventer loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie