Bouwkundige keuring Spanbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Spanbroek laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina verzamelen wij nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Spanbroek.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Spanbroek analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een beeld van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spanbroek plannen

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Spanbroek.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Spanbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Spanbroek en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €480. De totale prijs is gebaseerd op verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Spanbroek.

Type woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Studio90 m2295 – €310
Tussenwoning102 m2€350 – €365
Kopwoning146 m2€410 – €440
Geschakelde woning160 m2€475 – €480
Landhuis176 m2€525 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spanbroek die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Obdam, Hensbroek, Schellinkhout, Oosterblokker en Blokker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spanbroek-1715

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Spanbroek onderzoekt een objectieve partij de potentiële woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Spanbroek). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Opmeer loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie