Bouwkundige keuring Rijnsaterwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Rijnsaterwoude uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Rijnsaterwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rijnsaterwoude onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijnsaterwoude afspreken

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Hiermee kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Rijnsaterwoude.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in november 2022
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Rijnsaterwoude

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rijnsaterwoude (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €335 en €435. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Rijnsaterwoude.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning84 m2€290 – €310
Tussenwoning123 m2€350 – €390
Kopwoning129 m2€400 – €430
Twee onder één kap150 m2€450 – €485
Herenhuis188 m2€515 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport november 2022.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind erkende bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijnsaterwoude die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen, Zevenhoven en Noorden.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Zevenhoven Teken- en Adviesbureau J MNoordeinde 182445 XDAarlanderveen
Koning Tekenwerk DeLijsterlaan 542441 BCNieuwveen
Projectburo Rijnland BVWilhelminastraat 392411 CXBodegraven
Hummel ConstructieburoPrins Hendrikstraat 45/472411 CSBodegraven
Bouwkundig ingenieur Rijnsaterwoude: werkzaam binnen de regio.
bouwkundige-keuring-rijnsaterwoude-2465

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Rijnsaterwoude checkt een onpartijdige specialist het gebouw. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Rijnsaterwoude). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Kaag en Braassem wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie