Bouwkundige keuring Jorwert

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Jorwert regelen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Jorwert.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Jorwert analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de ventilatie en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jorwert afspreken

Direct een inspectie van de bouwkundige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er achter welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Jorwert.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Jorwert

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Jorwert en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €440. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Jorwert.

Type huis OppervlakteGeschatte prijs
Appartementje79 m2300 – €325
Rijtjeshuis108 m2€350 – €365
Hoekwoning125 m2€400 – €450
Geschakelde woning153 m2€455 – €505
Landhuis195 m2€530 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jorwert die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Mantgum, Easterwierrum, Tersoal, Poppenwier en Raerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jorwert-9023

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Jorwert onderzoekt een neutrale deskundige het huis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Jorwert). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Leeuwarden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie