Bouwkundige keuring Stieltjeskanaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Stieltjeskanaal inplannen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Stieltjeskanaal.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Stieltjeskanaal controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stieltjeskanaal laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Stieltjeskanaal.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Stieltjeskanaal

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Stieltjeskanaal (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €400. De uiteindelijke prijs hangt af van een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Stieltjeskanaal.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning97 m2290 – €310
Tussenwoning113 m2€350 – €390
Hoekpand148 m2€405 – €450
Geschakelde woning150 m2€470 – €505
Vrijstaand186 m2€505 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stieltjeskanaal die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Dalerveen, Wachtum, Dalerpeel, Dalen en Vinkenbuurt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stieltjeskanaal-7756

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Stieltjeskanaal bekijkt een onpartijdige expert het gebouw. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Stieltjeskanaal). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Coevorden loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie