Bouwkundige keuring Langelille

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Langelille laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Langelille.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Langelille analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langelille inplannen

Heel snel duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Langelille.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Langelille

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Langelille (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je daar een kostenindicatie om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €460. Het kostenplaatje is afhankelijk van allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Langelille.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning87 m2300 – €310
Rijwoning104 m2€345 – €385
Hoekhuis128 m2€415 – €440
Geschakelde woning167 m2€455 – €490
Villa197 m2€505 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Langelille die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Scherpenzeel, Spanga, Nijetrijne, Oldetrijne en Sonnega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langelille-8484

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Langelille bekijkt een onpartijdige expert het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Langelille). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Weststellingwerf doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie