Bouwkundige keuring Wachtum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wachtum laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je inzicht in de staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Wachtum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wachtum benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wachtum regelen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wachtum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wachtum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wachtum (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €480. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wachtum.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Etagewoning82 m2280 – €310
Rijwoning118 m2€340 – €365
Kopwoning137 m2€415 – €440
2-onder-1 kap167 m2€475 – €485
Landhuis176 m2€505 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wachtum die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Dalerpeel, Dalen, Vinkenbuurt, Witharen en Stegeren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wachtum-7754

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Wachtum analyseert een objectieve ingenieur het gebouw. Handig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wachtum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Coevorden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie