Bouwkundige keuring Dalerpeel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Dalerpeel regelen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Dalerpeel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Dalerpeel controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dalerpeel afspreken

Heel snel duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er sprake is van lekkages. Ook weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Dalerpeel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Dalerpeel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Dalerpeel en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je hier een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €445. De prijs is afhankelijk van verschillende facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Dalerpeel.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning91 m2275 – €305
Rijtjeshuis115 m2€340 – €375
Hoekhuis134 m2€425 – €450
Geschakelde woning153 m2€455 – €490
Landhuis177 m2€510 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dalerpeel die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Dalen, Vinkenbuurt, Witharen, Stegeren en Beerze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dalerpeel-7753

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Dalerpeel analyseert een onpartijdige deskundige het gebouw. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Dalerpeel). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Coevorden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie