Bouwkundige keuring Doniaga

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Doniaga laten doen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Doniaga.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Doniaga controleert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doniaga regelen

Wil je snel inzicht in de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en of er houtrot is. Dan wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Doniaga.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Doniaga

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Doniaga (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €475. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Doniaga.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning98 m2275 – €305
Tussenwoning101 m2€350 – €375
Hoekwoning142 m2€425 – €450
Twee onder één kap175 m2€470 – €495
Herenhuis198 m2€510 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Doniaga die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Oldeouwer, Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule, Broek en Goingarijp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doniaga-8516

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Doniaga analyseert een onpartijdige deskundige het woonobject. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om kopers op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Doniaga). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie