Bouwkundige keuring Vollenhove

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Vollenhove laten doen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Vollenhove.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Vollenhove analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vollenhove laten uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Vollenhove.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Vollenhove

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Vollenhove (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonobject in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €300 en €390. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vollenhove.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartementje94 m2€275 – €310
Rijtjeshuis122 m2€360 – €380
Hoekhuis139 m2€420 – €435
Twee onder één kap170 m2€450 – €505
Villa193 m2€525 – €545
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Vollenhove die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Schokland, Kraggenburg, Marknesse, Luttelgeest en Bant.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vollenhove-8325

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Vollenhove bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Vollenhove). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Steenwijkerland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie