Bouwkundige keuring Hartwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hartwerd inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hartwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hartwerd benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de algehele kavel en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hartwerd afspreken

Heel snel een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Ook achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hartwerd.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hartwerd

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hartwerd (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenberekening om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €430. De totale prijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hartwerd.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning83 m2290 – €325
Rijwoning123 m2€335 – €375
Hoekhuis134 m2€405 – €450
2-onder-1 kap163 m2€465 – €505
Villa175 m2€505 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hartwerd die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hidaard, Reahûs, Itens, Easterein en Iens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hartwerd-8741

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Hartwerd analyseert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hartwerd). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie