Bouwkundige keuring Budel-Dorplein

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Budel-Dorplein uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Budel-Dorplein.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Budel-Dorplein inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Budel-Dorplein regelen

Op korte termijn een indicatie van de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Budel-Dorplein.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Budel-Dorplein

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Budel-Dorplein en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €425. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Budel-Dorplein.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Appartementje90 m2290 – €305
Tussenwoning100 m2€355 – €380
Kopwoning145 m2€410 – €430
2-onder-1 kap173 m2€470 – €480
Vrijstaand175 m2€510 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Budel-Dorplein die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Budel-Schoot, Budel, Wessem, Thorn en Neeritter.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-budel-dorplein-6024

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Budel-Dorplein analyseert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Budel-Dorplein). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Cranendonck wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie