Bouwkundige keuring Budel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Budel laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina tref je praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Budel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Budel benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de status van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Budel laten uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en of er sprake is van lekkages. Ook achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Budel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Budel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Budel (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je hele woning door. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €305 en €460. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Budel.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Studio93 m2€285 – €305
Tussenwoning108 m2€345 – €390
Hoekwoning133 m2€415 – €430
2-onder-1 kap161 m2€450 – €490
Landhuis193 m2€510 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Budel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Wessem, Thorn, Neeritter, Ittervoort en Hunsel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-budel-6021

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Budel checkt een neutrale ingenieur het verblijf. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Budel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Cranendonck loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie