Bouwkundige keuring Neeritter

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Neeritter inplannen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Neeritter.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Neeritter bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Neeritter afspreken

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Ook weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Neeritter.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Neeritter

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Neeritter en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €435. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Neeritter.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio100 m2275 – €305
Rijtjeshuis114 m2€340 – €365
Hoekwoning146 m2€425 – €440
Twee onder één kap174 m2€455 – €485
Villa176 m2€515 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Neeritter die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ittervoort, Hunsel, Haler, Ell en Kessel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-neeritter-6015

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Neeritter analyseert een neutrale specialist het gebouw. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Neeritter). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Leudal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie