Bouwkundige keuring Dwingeloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Dwingeloo uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen, de prijzen en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Dwingeloo.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Dwingeloo onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de fundering en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dwingeloo afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Dwingeloo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Dwingeloo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Dwingeloo (regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €495. De totale prijs hangt af van allerlei factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Dwingeloo.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Studio97 m2€275 – €325
Tussenwoning123 m2€360 – €375
Hoekhuis130 m2€425 – €440
Twee onder één kap170 m2€470 – €500
Villa200 m2€525 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dwingeloo die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ruinen, Ruinerwold, Koekange, Veeningen en de Wijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dwingeloo-7964

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Dwingeloo controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Een aanrader, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Dwingeloo). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Westerveld wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie