Bouwkundige keuring Maarheeze

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Maarheeze laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Maarheeze.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Maarheeze bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maarheeze laten uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Maarheeze.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Maarheeze

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Maarheeze (regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een kostenoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €415. De totale prijs is gebaseerd op een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Maarheeze.

Soort woningWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning93 m2€280 – €305
Tussenwoning112 m2€340 – €375
Kopwoning148 m2€415 – €435
Geschakelde woning151 m2€470 – €485
Herenhuis184 m2€515 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Maarheeze die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Budel, Wessem en Thorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maarheeze-6026

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Maarheeze analyseert een onafhankelijk deskundige het verblijf. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Maarheeze). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Cranendonck loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie