Bouwkundige keuring Mildam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Mildam uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Mildam.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Mildam bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mildam afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en en of er sprake is van lekkages. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Mildam.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Mildam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Mildam (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €430. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het schema hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Mildam.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Appartementje81 m2280 – €320
Tussenwoning119 m2€355 – €370
Hoekwoning149 m2€420 – €430
Geschakelde woning154 m2€475 – €485
Vrijstaand197 m2€530 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mildam die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oranjewoud, Nieuweschoot, Oudeschoot, Terband en Oude Willem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mildam-8454

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Mildam bekijkt een onpartijdige partij het gebouw. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Mildam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Heerenveen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie