Bouwkundige keuring Beers

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beers laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Beers.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Beers checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beers laten uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en de staat van de CV-ketel. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Beers.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Beers

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Beers (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €275 en €375. Het prijskaartje hangt af van meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Beers.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio98 m2280 – €325
Tussenwoning110 m2€340 – €365
Hoekhuis146 m2€410 – €435
Geschakelde woning153 m2€460 – €500
Vrijstaand189 m2€515 – €545
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beers die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sint Agatha, Vianen, Katwijk, Venhorst en De Mortel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beers-5437

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Beers onderzoekt een objectieve expert de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je wilt verkopen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Beers). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Cuijk loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie