Bouwkundige keuring Vianen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Vianen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Vianen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Vianen onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vianen uitvoeren

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Vianen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Vianen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vianen (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €315 en €465. De totale prijs bestaat uit allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vianen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning83 m2300 – €310
Tussenwoning104 m2€335 – €370
Kopwoning133 m2€425 – €450
2-onder-1 kap154 m2€475 – €495
Vrijstaand177 m2€505 – €555
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vianen die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Katwijk, Venhorst, De Mortel, Elsendorp en Handel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vianen-5434

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Vianen checkt een objectieve partij het woonhuis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vianen). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Cuijk maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie